a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum.

Working Hours

Monday > Friday: 5am > 5pm
Saturday: 9am > 1pm
Sunday: Closed

Mechypreneur III

_dsc5950

1 Disember 2016 – Shah Beach Resort, Melaka

Aperantis Keusahawanan – Mechypreneur telah memasuki siri yang ke-3 anjuran bersama Fakulti Kejuruteraan Mekanikal dan Pembuatan dan Pusat Perniagaan dan Keusahawanan dalam usaha bagi mewujudkan usahawan dalam bidang berfokus yang diambil di kampus. Seramai 39 orang peserta telah mengikuti kursus selama 3 hari 2 malam di Melaka dan pelbagai siri-siri berkala akan dianjurkan oleh pihak Fakulti dan juga Pusat bagi menggalakkan peserta untuk terus menyertai bidang keusahawanan dalam skop pembelajaran masing-masing.

Antara yang dipelajari sepanjang program adalah Peluang Perniagaan dalam Kejuruteraan Mekanikal, Mengenal Potensi Diri, Teknik Pemasaran dan Kajian Pasaran serta Kanvas Model Bisnes yang dikendalikan oleh pensyarah serta staf Pusat Perniagaan dan Keusahawanan.

Tahniah kepada semua peserta yang terlibat!

_dsc5945

Peserta berkongsi pandangan mengenai keusahawanan dalam bidang mekanikal kepada fasilitator yang terlibat.

_dsc5937

Dr. Yussni Hashim menyampaikan slot beliau mengenai BMC

_dsc5952

Dr. Wan Fauziah mengendalikan slot NLP bagi mengenai potensi diri peserta dalam keusahawanan